2014. november 15., szombat

4 almás süti

Hihetetlenül finom és egyszerű. Az eredeti receptet a youtubon láttam ott 8 almás süti volt a neve, mivel 8 alma kellett bele, de azért a hozzávalóknál odatették zárójelben a 450 g-t. Én nem tudom, hogy ők milyen induri-pinduri almákat használta,  mert nekem 4 alma is bőven elég volt, így átneveztem 4 almás sütire. :)

almás kevert süti


Hozzávalók:
  • 4 hámozott, felkockázott alma (kb. 450 g)
  • 1 citrom leve
  • fél evőkanál fahéj
  • 200 g liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 200 g cukor (függ attól, hogy milyen édes az almánk)
  • 125 g olvasztott vaj
  • 1-2 ek. tej
  • 1 evőkanál cukor a tetejére
almás kevert süti

Elkészítés:

  1. Vajazunk-lisztezünk ki egy 20x20 cm négyzet alakú tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Az almát forgassuk össze a fahéjjal, és egy citrom levével. 
  3. Keverjük össze a lisztet, sütőport és cukrot, majd adjuk hozzá az olvasztot vajat és a tojásokat. Adjuk hozzá egy kevés tejet, ha szükséges.
  4. Keverjük hozzá az almát, majd osszuk el egyenletesen a tepsibe. Kb. 40 percig süssük  (tűpróba!).
almás kevert süti

almás kevert süti




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...