2014. szeptember 13., szombat

Jégkrémtorta - házilag

Egyszerű, nagyszerű, különleges. Nagyon elégedett vagyok ezzel a jégkrémtortával. Biztos, hogy készül még máskor is.
Voltak aggályaim, hogy majd a tortalap, ami egyébként a svéd csokitorta, kőkeményé fagy, és nem lehet majd szeletelni, meg enni, de meglepő módón puha volt. :)
Mindenkinek szívből ajánlom ezt a tortát. Akár hetekkel előre elkészíthető, hisz lefagyasztható.

jégkrémtorta házilag

Hozzávalók:


  • 3 tojás
  • 300 g cukor
  • 150 g vaj
  • 150 g tojás
  • 5 evőkanál kakaó
  • 1 nagy doboz vaníliafagylalt (900-1000ml)
  • 1 kis doboz sorbet (400-500ml) (én feketeribizliset, használtam, de használhatunk másmilyet is)

jégkrémtorta házilag

Elkészítés:

  1. A vajat felolvasztuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót. Végül felváltva hozzáadjuk a vajat, és a lisztet. Kivajazott-kilisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, és 175 fokon kb. 25 percig sütjük. (Akkor jó ha még ragadós, szinte folyós a közepe)
  2. Sütöőpapírból vágjunk csíkokat, úgy hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a tortaforma magassága, és helyezzük a torta, és a tortaforma közé.
  3. Mikrózzuk meg a vaníliafagylaltot 20 másodpercig, hogy megpuhuljon, vagy hagyjuk szobahőmérsékleten 10 percig. Egy habverővel keverjük át a fagyit egy fél percen át, amíg lágy, és könnyen elosztlatható a tortán. (Én kevertem bele egy kevés meggyet, de nem ajánlom, mert az kőkeménnyé fagyott.) Oszlassuk el a csokis tortalap tetején. Tegyük fagyasztóba, amíg meg nem keményedik. (kb. 2 óra)
  4. A sorbetet, és mikrózzuk meg, majd habkeverővel lágyítsuk. Oszlassuk el a megfagyott vaníliás réteg tetejn. 


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a torta! Külsőre is mutatós, és nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...