2014. augusztus 7., csütörtök

Snidlinges sajtos muffin

A sós muffin gondolatától sokáig kirázott a hideg. Nem véletlen, hisz egyszer már próbálkoztunk vele, és akkor a végeredmény nem lett valami jó, feltételezhetően a benne lévő konzerv gomba miatt. Most azonban újra kisérletet tettem vele, mert szívesen ettünk volna valami sósat. Erre a snidlinges receptre esett a választásom, mert minden volt itthon hozzá, na meg szeretem is a snidlinget. Gyorsan elkészült, a végeredmény pedig csodás lett, és szerintem többször lesz még nálunk sós muffin.

snidlinges sajtos sós muffin recep

Hozzávaló (12 db muffinhoz):
  • 280 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikrabóna
  • 25 g sajt
  • 35 g snidling (egy nagy maréknyi)
  • 1 nagy tojás 
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 3 evőkanál olaj
snidlinges sajtos sós muffin recep

Elkészítés:
  1. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, reszelt sajtot, és snidlinget egy tálban összekeverjük. 
  2. A tojást, tejfölt, joghurtot, és olajat robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. 
  3. A muffinformákba muffinkapszlikat teszünk, és a tésztát 12 felé osztjuk. 
  4. 200C°-on 20 perc alatt készre sütjük. 
snidlinges sajtos sós muffin recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...