2014. március 9., vasárnap

Fokhagymás-tejfölös kifli - a Blogkóstolóra

A blogkóstoló mostani fordulóján, ChefViki-t kaptam páromul. Eddig még nem ismertem a blogját, de meg kell mondjam nagyon megtetszett. Ezt a fokhagymás-tejfölös kiflit szúrtam ki szinte elsőre. Éjszakai kelesztéssel készítettem, hogy reggelre frissen ehessük. Köszönet a receptért!

fokhagymás kifli

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 2 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/3 kocka friss élesztő



Tetejére:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. olaj


Elkészítés: 
A langyosvízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, fokhagymát, és vegül a felfuttatott élesztőt. Kenyérsütőgéppel, vagy kézzel megdagasztjuk, mjad hagyjuk duplájára kellni. Ezután köralakúra nyújtjuk (nem kell túl vékonyra), majd 8-felé vágjuk. A kifliket szélesebb oldaluk felöl feltekerjük, majd kifliformára igazgatjuk.
Megkenjük az olajos-fokhagymával. 20 percig kellni hagyjuk, majd megspricceljük kevés vízzel, és 180 fokos sütőben, ahová már bekészítettük egy kicsi edénykét vízzel, kb.20 perc alatt megsütjük.
Éjszakai kelesztéssel:
A tésztát úgyanúgy elkészítjük, de formázás, és kenés után, már nem hagyjuk kellni, hanem rögtön hűtőbe tesszük. Másnap reggel kivesszük, és hideg sütőbe tesszük, ahová bekészítjük egy kicsi edénykét vízzel. A sütőt 180 fokra állítjuk, és felmelegítés követően nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
fokhagymás kifli

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól mutatnak, biztos nagyon jó volt melegen bereggelizni őket :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...