2013. július 19., péntek

Sárgabarack torta

Nagybátyám szülinapjára készült ez a torta. Ebből a receptből indultam ki, de végül is teljesen átalakítottam, mivel nem kaptam gyümölcskocsonyaport. A torta nagyon barackos, és nem túl édes. :)

sárgabarack torta

Hozzávalók:
piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • sárgabaracklekvár
krémhez:
  • 3 dl hulala (vagy habtejszín)
  • 3 dl összeturmixolt sárgabarack (kb. 10-12 db)
  • 3-4 szem sárgabarack apróra vágva
  • 20 g zselatin
  • 1.5 dl víz
  • 2 evőkanál cukor (ha habtejszínt használunk, akkor több)
Díszítés:
  • sárgabarack
sárgabarack torta

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, és a tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. A piskótát  2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, baracklekvárral megkenjük. Az első csíkot feltekerjük, majd e köré tekerjük a többit is. 
A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük, és a piskótára simítjuk. Hagyjuk a krémet a hűtőben megszilárdulni.
Sárgabarackkal díszítjük.
sárgabarack torta

sárgabarack torta

sárgabarack torta


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ! Finom lehetett , nagyon szeretem a gyümölcsös krémet ! Szerintem a piskóta hozzávalónál kétszer írtad a cukrot szerintem az egyik a liszt nem? Bocsi!
    Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...